sarapci.com 3.1

Bu haftasonu evde hasta yatınca siteyi bir kez daha değiştirecek zamanı bulabildim. Bu seferki değişiklik geçen seferki kadar çok ve etkili değil.

Daha çok görsel şeyler:
Kullandığım wordpress temasını değiştirdim. Yenisi freicurv2.0

Sayfanın üstündeki karşıdan karşıya geçen köpek resmi artık daha net.
Sayfanı sağ üst köşesinden düzenli kullandığınız rss programlarına sarapci’yi eklemek veya email ile abone olmak daha kolay.
Artık ana sayfada yazının kendisi yerine kısa bir özeti var. Devamını okumak isteyen yazının sayfasına gidiyor. Böylece hem ana sayfa daha hızlı yükleniyor hem de rastgele gelen okurlar son birkaç yazının içinde kaybolmuyorlar.

Yandaki tag cloud daha geniş ve okunaklı.
Yandaki sidebar‘da bir yerine iki sütun olduğu için daha fazla şey sığdırabiliyorum.

Bundan sonra yorum yapan okurlar yorumlarına gelen cevapları kendilerine gelen emaillerle takip edebilecekler. Eskiden gelip gelip bakmaları gerekiyordu.

Yazıları facebook, yahoo, google gibi yerlere eklemek veya birilerine emaille yollamak için farklı bir program kullanmaya başladım. Ekranda daha az yer kaplıyor. Her yazının altındaki “Share This” ikonuna basmanız lazım. Bu ikon süreki değişerek hangi siteleri kullanabileceğinizi gösteriyor. Ayrıca eskiden email ile yazı yollama opsiyonu yoktu. Artık onu da ekledim.

İyi okumalar.

6 Replies to “sarapci.com 3.1”

  1. Alper: Permalinksi düzelttim! Bakalım trafiği etkileyecek mi.
    Hikmet: Adi herif senin yüzünden üzüm tanelerinin etrafındaki beyazlık beni rahatsız etmeye başladı.

  2. Permalinks’i o sekilde yaparsan, su andaki haliyle de ulasilabilir olur yazilar, onu kastettiysen eger. yani yazilara ulasilamama durumu olmaz herhangi bir sekilde.

  3. O favicon’a da el atacaktşm da simdi manevi degeri oldugunu ogrenince vazcaydim.

  4. Hikmet: Grafiksel katkıların için çok teşekkürler!
    Alper: Bendeki de configurable ama o rengi seviyorum, “Ana Sayfa / Home” ile aynı renk diye. Belki sıkılınca siyah veya füme yaparım ama. Güzel fikir.
    Permalinks’i kesin dediğin şekle getireceğim. Ama her seferinde mail listime email yazdıktan sonra aklıma geliyor. Sonra gelip bulamayacaklar diye yapamıyorum.
    Favicon’u taa galiba 10 sene önce ellerimle paint programında yapmıştım 🙂

  5. freicurv cok guzel tema 🙂 yeni hali cok guzel olmus. eklenti kirliligi yaratmayacaksa configurable tag cloud ile birlikte tag cloud’u siyah yapmak mumkun.

    favico da dikkatimi cekti, guzel olmus 🙂

    bir de bence permalinks’i /year/month/date/title gibi yapmanin arama motorlari tarafinda faydasi olur diye dusunmekteyim, estetik de gozukuyor.

Yorum Yazınız / Leave a Reply